Kořenov 2009

Po velmi příjemné loňské akci v Kořenově vládlo všeobecné nadšení a chuť akci zopakovat. Takže jsme se rozhodli založit tradici a zároveň využít prodlouženého víkendu 13.-17.listopadu. Bohužel nám oproti loňskému roku nepřálo počasí. To však úroveň akce nijak nesnížilo. Vyplnili jsme tyto dny turistikou a večery povídáním, dokončováním různých restů a vymýšlením nových nápadů. V neděli večer jsme alespoň na chvíli vytáhli dalekohledy před chaloupku na Jupiter, pak jsme vyrazili i na Jizerku. Tam už ale nebylo vidět nic.

Podnikli jsme celkem tři výlety, z toho jeden rozdělený. Byli jsme na Bukovci a Jelení stráni, potom na Černé studnici a v bazénu v Jablonci – druhá skupina na protržené přehradě a třetí den již tradičně na Štěpánce. V úterý večer (17.11.) bylo maximum roje Leonid, ale samozřejmě bylo úplně zataženo a ani po návratu z Kořenova jsme tedy neměli pozorovatelské štěstí.

Hrátky při zatažené obloze

Přes nepřízeň počasí se akce velmi vydařila a snad to bude příště alespoň stejně tak dobré (a počasí lepší).

Přítomni: Martin Černický se Šárkou, Lukáš Kalista, Jirka Bárta s Alenkou, Slávek Foltýn, Michal Bareš, Míla Moudrá, Jan Švihla, Martin Mašek, Filip Walter, Jana a

Martin Vyskočil

Fotogalerie