Hodkovice 2013

7. ročník hodkovického setkání se bude konat o víkendu 23.-24.2.2013 opět v areálu aeroklubu na letišti v Hodkovicích nad Mohelkou. Pozvánka s popisem cesty je ke stažení zde.

Ani letošní ročník nebude ochuzen o workshop. Tentokrát bude plně v režii pánů z Regionálního centra speciální optiky a optoelektronických systémů TOPTEC (dříve VOD Turnov).

Astropárty bude i letos určena pro veřejnost. Od 19:00 proběhne přednáška prof. Petra Kulhánka o neutrinech. Dále bude možné si prohlédnout dorazivší astrotechniku a v případě jasného počasí bude možné zhlédnout některé objekty noční oblohy různými dalekohledy. Teplé a studené nápoje budou zajištěny v letištním baru.

Pro přihlášené účastníky je k dispozici večeře a nocleh se snídaní. Cena noclehu je 50,- Kč (vlastní spacák), resp. 100,- Kč (povlečení). Cena za stravování bude určena na místě, v rámci přihlášky je požadována nevratná záloha 150,- Kč (převodem na účet 5285264001/5500).

Časový rozvrh akce je následující: 12-16h workshop (časy týkající se workshopu jsou informativní), 16-20h vstup pro veřejnost, od 19h přednáška.

Program letošního workshopu:

1. přednáška
Vývojové a realizační možnosti centra TOPTEC
Přednášející: Ing. Vít Lédl, Ph.D.

2. přednáška
Sluneční filtry – krystalové a interferenční
Přednášející: Mgr. Radek Melich, Ph.D.

3. přednáška
Extrasolární systémy a obyvatelné zóny exoplanet
Přednášející: RNDr. Pavel Pintr

Aktuální informace od organizátorů či dotazy najdete ve vlákně na astro-fóru.

 


Přihlašování již bylo ukončeno